KindermeZZo

Nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten

Start seizoen KindermeZZo met Kidsfestival ism leerlingen Thorbecke

Woensdag 11 september van 14.30-16.30 uur opent KindermeZZo het seizoen met een vrolijk Kidsfestival. Dit is bestemd voor ALLE kinderen van 4-12 jaar. Leerlingen van Thorbecke Scholengemeenschap zullen de middag vormgeven en begeleiden.  Plezier, spelen, ontmoeten en ontspannen, gewoon lekker een middag lol maken, dat is de bedoeling. Zo kunnen kinderen kennis maken met KindermeZZo, bedoeld voor kinderen de opgroeien in een omgeving waar kanker dichtbij is. Een Kidsfestival voor ALLE kinderen zorgt ervoor dat KindermeZZo bekender wordt.

Leerlingen Thorbecke helpen!

Ongeveer 30 eindexamenleerlingen (16-17 jaar) van de Thorbecke scholengemeenschap, die niet meegaan met de buitenlandreis van klas, doen een speciale opdracht. Als bijna-buren van KindermeZZo hebben zij gekozen hun tijd en energie in te zetten voor KindermeZZo. Met een middag met bijzondere spellen, lekkernijen en véél aandacht. De leerlingen zijn erg enthousiast en creatief om een ‘vet’ programma neer te zetten! De kindervrijwilligers van KindermeZZo zijn er ook.

Aanmelden

Ouders kunnen kinderen aanmelden door te bellen met IntermeZZo/KindermeZZo (038) 424 6088. Er wordt per kind een bijdrage gevraagd van 2,50 euro. Dit kan op de middag contant worden betaald.

Wat is KindermeZZo?

Wanneer een vader, moeder of de vertrouwde opa of oma kanker heeft, heeft dat grote impact op het dagelijks leven van het hele gezin. Kinderen reageren anders op de spanning die een zieke (groot)ouder meebrengt dan volwassenen. Bij KindermeZZo zijn pedagogisch geschoolde vrijwilligers die de kinderen steunen, de kidsmiddag vormen eens per 2 weken een veilige plek waar kinderen in een vergelijkbare situatie elkaar ontmoeten en herkenning vinden.

keyboard_arrow_right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu whatsapp22 envelope-o2 home edit reply