KindermeZZo

Nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten

Persbericht – KindermeZZo zoekt pedagogisch geschoolde vrijwilligers

IntermeZZo, het Zwolse IPSO centrum voor leven met en na kanker, zoekt pedagogisch geschoolde vrijwilligers voor KindermeZZo. Bij KindermeZZo komen kinderen van wie een vader of moeder kanker heeft. Op school is een kind vaak de enige in de klas. KindermeZZo is onderdeel van IntermeZZo en biedt kinderen in de basisschoolleeftijd herkenning en ontspanning. 

Een keer in de twee weken is het kidsmiddag bij IntermeZZo. Ouders of grootouders nemen plaats in de woonkamer en worden opgevangen door gastvrouwen en gastheren. De kinderen trekken zich terug in hun eigen ruimte. Meestal begint zo’n middag met een rondje ‘praatstok’ en een kaarsje aansteken. Daarna is er een activiteit. Dit alles onder begeleiding van een team pedagogisch geschoolde vrijwilligers die de activiteiten bedenken en vormgeven.

Schot in de roos
Helaas neemt het aantal mensen dat de diagnose kanker krijgt toe, dat betekent ook dat steeds meer gezinnen leven met de gevolgen. Om gezinnen te ontlasten en vooral ook kinderen te ondersteunen, is begin 2019 gestart met KindermeZZo. Manager van IntermeZZo en KindermeZZo Yvonne Baars ziet dat het een schot in de roos is. “Ouders waarderen het. Kinderen hebben het naar hun zin. En belangrijker; de begeleidende vrijwilligers begrijpen en steunen de kinderen op een speelse manier. Ze voegen iets toe in het toch al hectische en veranderende leven van een kind. Ze organiseren en begeleiden de middagen waarin ruimte is voor herkenning tussen de kinderen onderling. Met of zonder woorden.”

Ervaren vrijwilligers
Het is betekenisvolwerk met kinderen die een moeilijke tijd doorbrengen. Daarom zoek IntermeZZo voor KindermeZZo ervaren pedagogische geschoolde mensen-mensen, die goed met kinderen kunnen omgaan, stevig in het leven staan, met een open, actieve en creatieve houding. Leeftijd vanaf ongeveer 27 jaar en ook mannen worden nadrukkelijk gevraagd te reageren. Het vrijwilligerswerk beslaat minimaal één woensdagmiddag per twee weken, dan zijn de KindermeZZo-middagen. 

Meer info
Bekijk de website Kindermezzo.nl, luister de podcast Over leven met kanker KindermeZZo terug en neem contact op wanneer jij denkt te passen in het vrijwilligersteam. Contact manager Yvonne Baars via telefoonnummer (088) 624 6088. KindermeZZo bevindt zich op de locatie van IntermeZZo aan de dokter Van Thienenweg 1A in Zwolle.

Puntsgewijs profiel van de vrijwilliger voor KindermeZZo

 • Mensen-mensen, die goed met kinderen kan omgaan
 • Staat stevig in het leven
 • Heeft een open, actieve en creatieve houding
 • Kan een pedagogische opleiding/achtergrond, levenservaring of werkervaring met kinderen inzetten
 • Leeftijd vanaf ongeveer 27 jaar
 • Minimaal één woensdagmiddag per 2 weken beschikbaar

Wat biedt IntermeZZo?

 • Betekenisvol werk voor kinderen die een moeilijke tijd meemaken
 • Fijn team van betrokken en creatieve vrijwilligers m/v
 • Meedenken in het programma voor de kinderen
 • Leuke locatie om te werken, nabij Isala én de natuur

Bekijk onze website: www.kindermezzo.nl 
Hier staat in de kern waar KindermeZZo voor staat. Je vindt er ook het programma. En je krijgt er een beeld van de huidige activiteiten. 

Herken je jezelf?

 • Je doet een kindgerichte opleiding of hebt dit gedaan.
 • Je werkt of hebt gewerkt in het onderwijs/kinderopvang/BSO.
 • Je ervaring/affiniteit hebt in de omgang met kinderen in de basisschoolleeftijd.
 • Je vindt het leuk om in een team te werken.
 • Je hebt tijd en zin om vrijwilliger te worden bij ons KindermeZZo-team!

Neem contact op met IntermeZZo-manager Yvonne Baars
Telefoonnummer (088) 624 6088. 
KindermeZZo bevindt zich op de locatie van IntermeZZo aan de dokter Van Thienenweg 1A in Zwolle.

Podcast Over leven met kanker – KindermeZZo

Lara Schout is één van de pedagogisch geschoolde vrijwilligers die kinderen begeleiden bij KindermeZZo. Lara legt uit, vertelt en komt met voorbeelden, waardoor je begrijpt wat KindermeZZo te bieden heeft aan de kids én hun ouders. Luister maar!

keyboard_arrow_right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu whatsapp22 envelope-o2 home edit reply