KindermeZZo

Nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten

Meer informatie

Voor kinderen

Er staan leuke boeken in de bieb. Snuffel maar eens als je bij KindermeZZo bent.  Er is altijd een volwassene die je kunt vragen te helpen bij  het kiezen wat een goed boek voor je kan zijn. Als je zin hebt, kies je een fijne plek en kijk je alvast in een boek. Scrol naar beneden, dan lees je meer over de bieb.

Voor volwassenen

Wanneer er kanker in je gezin is of in je familie, is het gevoel van nabijheid voor elk kind van het grootste belang. Aandacht, warmte, geborgenheid, liefde, die geef je als vanzelfsprekend. Ook nu.

Wanneer het leven op de kop komt te staan door de impact van kanker, de regelmaat verdwijnt of de gezinsstructuur anders wordt, kan het gevoel van veiligheid bij een kind veranderen. Dat kan voor elk kind, ook binnen één gezin, anders zijn.  De meeste kinderen zijn veerkrachtig. Ze kunnen best een lastige boodschap horen en vervolgens lekker gaan spelen. Hoe kom je er achter wat er speelt in zo’n kinderkoppie of kinderhart? Varen op je intuitie, is wat je doet en dat is goed. Soms is het fijn meer achtergrondinformatie te hebben en kunnen handreikingen je helpen. De bieb van IntermeZZo en KindermeZZo bevat boeken voor zowel ouders als voor kinderen. Ook boeken om samen te lezen of om uit voor te lezen. Kom eens langs en snuffel of er boeken zijn die je kunnen steunen. Onze vrijwilligers maken je graag wegwijs in de boekenkast. Lenen is gratis.

Er zijn ook websites met informatie voor volwassenen en/of kinderen. We noemen er enkele die goede info bevatten:

www.internethaven.nl

www.kankerspoken.nl

www.achterderegenboog.nl

keyboard_arrow_right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu whatsapp22 envelope-o2 home edit reply